LUNA BUCURESTILOR 9 mai – 9 iunie 2011

In anul 2011 Balul Bucurestiului Interbelic (galerie foto) se va desfasura in data de 26 mai, de la 20:00, la Cercul Militar National, co-organizator al acestui eveniment alaturi de Fundatia Calea Victoriei si “Dilema Veche”. Cercul Militar National, institutie de interes national, a armatei a luat fiinta la 15 decembrie 1876, sub numele “Asociatia Ofiterilor din garnizoana Bucuresti”. Anul acesta institutia sarbatoreste 135 de ani de la infiintare, printr-o serie de manifestari cultural-artistice, educative si de divertisment.

In perioada 9 mai- 9 iunie, vom derula o serie de evenimente care sa aminteasca de LUNA BUCURESTILOR, celebrind nostalgia unui oras care pastreaza, pe alocuri, frumusetea sa de alta data. Aici puteti citi mai multe despre  Luna Bucurestilor:

Luna Bucurestilor va cuprinde:

9 mai – 26 mai – Expozitie de costume din perioada interbelica, din colectia doamnei Adina NANU (vernisaj – 11 mai, 18:30) si tablouri cu imagini din vechiul Bucuresti de pictorul Ion Hultoana. Poze de la vernisajul expozitiei aici.

14 mai, 17:00 – Spectacol de teatru “Criza teribila, monser” (sala de spectacol CMN), bazat pe texte de I.L.Caragiale, sustinut de tineri studenti la actorie (Cristian Mardare, Ruxandra Maniu, Ion Marinescu, Monica Musat, Catalina Rosu, Ana Rusu, Andreea Ilinca, Andreea Tanase, Tatiana Lihotina, Costin Teodorescu) – clasa profesorilor Eusebiu Stefanescu si Rodica Mandache, Universitatea Hyperion (intrarea se face de pe Blvd Elisabeta)

21 mai, 17:00 – Proiectia primului film color despre Bucuresti, din 1940 – fotografie, regie, motaj si comentariu – autor Ing. N. Bratu (durata 51 min) – Sala de Cinema a Cercului Militar National (intrare din Blvd Elisabeta). Filmul, prezentat prima data la o conferinta la Sala Dalles, prezinta, urmind succesiunea anotimpurilor, cele mai importante artere din capitala, cladiri emblematice, statui, locuri de distractie, obiceiuri, parcuri, doamne si domni imbracati dupa moda timpului, tirgoveti, mijloace de transport, spectacole de teatru, parade militare, etc

26 mai, 20:00-24:00 BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC (click – program)

Scopul acestor manifestari este, ca si anul trecut, sa sensibilizeze publicul din capitala si din provincie in ceea ce priveste patrimoniul si istoria orasului Bucuresti, punind accent pe perioada cea mai efervescenta din istoria noastra recenta.

Interviu la radio RFI despre LUNA BUCURESTILOR 9 mai – 9 iunie 2011.