Balul Bucurestiului Interbelic, editia a III-a – 2012

Reportaj Europa Fm – Balul Bucurestiului Interbelic 2012. (de la minutul 15. 35”)

Avem placerea deosebita de a  va invita in data de 24 mai, de la orele 20:00, la a treia editie a Balului Bucurestiului Interbelic – cea mai rezonanta manifestare din cadrul Lunii Bucurestilor (9 mai – 9 iunie). Intreaga serie de evenimente este organizata cu sprijinul si in parteneriat cu Cercul Militar National.

Balul Bucurestiului Interbelic are loc la Cercul Militar National, in Sala Bizantina si Sala Gotica.

Balul reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumatiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30,  care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

In programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelica, cu sprijinul scolii de dans Step by Step, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva, premii pentru cele mai bune costume interbelice. Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica (moda anilor 20 si 30).

Taxa de participare la Bal este 150 ron, iar pentru detinatorii cardului de fidelitate al fundatiei CV – 135 ron.

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Manifestarile din cadrul Lunii Bucurestilor se desfasoara in parteneriat cu Cercul Militar National. Institutie de interes national a armatei, Cercul Militar National a luat fiinta la 15 decembrie 1876, sub numele “Asociatia Ofiterilor din garnizoana Bucuresti”.

Aici puteti citi mai multe despre manifestarea extraordinara din interbelic numita “Luna Bucurestilor” – punctul de pornire si inspiratia pentru seria noastra de evenimente:

Luna Bucurestilor editia 2012 va cuprinde o serie de evenimente:

1. 17 mai, 19:00 – PROIECŢIA FILMULUI ARTISTIC: “DOI VECINI”, de Geo Saizescu, realizat in 1958. Filmul va fi prezentat de regizorul Geo Saizescu si actorul Eusebiu Stefanescu. Este o comedie de moravuri realizată după schiţa lui Tudor Arghezi, avind actiunea in interbelic – “singura opera cinematografică a maestrului Arghezi” (Geo Saizescu). Proiectia va avea loc la Sala de cinema a Cercului Militar Naţional. Intrare libera, pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro

2. 24 mai, 20.00: BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC. In programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelica, sustinute de dansatori profesionisti de la Scoala de Dans, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva, premii pentru cele mai bune costume interbelice. Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica (moda anilor ’20 si ’30). Intrare pe baza de bilet sau invitatie.

3. 31 mai, 19:00 – Mic concert si FILM DOCUMENTAR – “CERCUL MILITAR NATIONAL – un Palat pentru inima Romaniei”, realizat de col (r) George Mihalcea, Sala de cinema a Cercului Militar Naţional. Intrare libera, pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro

4. 8 iunie, 19:00: SPECTACOL DE TEATRU – “O noapte furtunoasa” de I/L/Caragiale, sustinut de studentii din anul III, clasa profesorilor Magda Catone si Tomi Cristin, de la Facultatea de Arte, Universitatea Hyperion, Bucuresti. Intrare libera, pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro

Balul este un eveniment realizat cu sprijinul: