Balul Bucurestiului Interbelic, editia a IV-a, 2013

Fundatia Calea Victoriei va invita joi 23 mai, de la ora 20.00, la Balul Bucurestiului Interbelic, editia a IV-a, eveniment intrat in traditia evenimentelor culturale si artistice ale capitalei, gazduit de unul dintre cele mai frumoase palate  din capitala – Cercul Militar National.  

“Bucurestiul este o combinatie de multe influente; rusesti, frantuzesti, vieneze, turcesti, fanariote. Moda si luxul erau frantuzesti, muzica balurilor venea de la Viena, extravaganta si risipa erau rusesti.” Sir Sacheverell Sitwell, “Calatorie in Romania”.

Balul Bucurestiului Interbelic va ofera ocazia de a “va intoarce” in atmosfera Bucurestilor de altadata, cu ajutorul costumatiei din anii ’20, a muzicii din perioada interbelica (jazz, foxtrot, charleston, tango) si a momentelor de teatru oferite de tinerii actori de comedie – Smaranda Caragea, Ana-Maria Karina Nagy si Nae Alexandru – care vor da viata unor personaje celebre din epoca.

Sunteti invitati la aceasta petrecere – gandita ca un spectacol interactiv – in elegantul decor al CMN, sala Bizantina si Sala Gotica. Vestimentatia participantilor la bal trebuie sa fie de inspiratie interbelica, rochii charleston, perle si accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seara.

In programul Balului sunt incluse demonstratii de dansuri din anii ’20-’30, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva si premii pentru cele mai bune costume interbelice. Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica.

Taxa de participare la Bal este 170 ron, iar pentru detinatorii cardului de fidelitate al fundatiei CV – 150 ron.

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Manifestarile din cadrul Lunii Bucurestilor se desfasoara in parteneriat cu Cercul Militar National. Institutie de interes national a armatei, Cercul Militar National a luat fiinta la 15 decembrie 1876, sub numele “Asociatia Ofiterilor din garnizoana Bucuresti”.

Aici puteti citi mai multe despre manifestarea extraordinara din interbelic numita “Luna Bucurestilor” – punctul de pornire si inspiratia pentru seria noastra de evenimente:

 Programul LUNII BUCURESTILOR 2013:

  •  14 mai – 1 iunie: Expozitie de costume inspirate din Moda anilor 1920-1930 si fotografii in stil interbelic, expun artistii Ramona Stanca Virtosu (costume) si Mihaela Dumitru Tranca, Radu Vasile Igaszag (fotografii) – salonul de Protocol al CMN – intrare libera (program de luni-vineri de la 17:00-20:00 si simbata 11:00-15:00) – VERNISAJ simbata 18 mai – 11:00
  • 16 Mai, joi – in vizita la MUZEUL COSTUMULUI, cu Adina Nanu, 17:00-20:00 – intrare libera, pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro
  • 23 mai – joi – 20:00 – Balul Bucurestiului Interbelic – Sala Bizantina si Sala Gotica, CMN – intrare pe baza de invitatie sau bilet

Editia a IV-a a Balului Bucurestiului interbelic este realizata cu sprijinul: