“CALATORIE IN INTERBELIC”: Costume, fotografii, demonstratie de machiaj si coafura in stil interbelic

“CALATORIE IN INTERBELIC” –  Conferinta despre Moda, expozitie de costume, fotografii, demonstratie de machiaj si coafura in stil interbelic.

Eveniment cu INTRARE LIBERA

Fundatia Calea Victoriei va invita simbata, 18 mai, de la 11:00, in Salonul de Protocol al Cercului Militar National, sa ne bucuram impreuna de atmosfera efervescența a interbelicului, printr-o experienta multisenzoriala oferita de expozitia de costume, fotografii, auditia muzicii din epoca si povestea modei din  “Les années folles” (1920-1929).

Costumele expuse – rochii de zi si de seara – sint realizate de designerul Ramona Stanca Virtosu iar fotografiile retro de Mihaela Dumitru Tranca si Radu Vasile Igaszag.

Consultantul de imagine Raluca Dobrovolschi ne va prezenta moda feminina si masculina, specificul elegantei si elemente de modernitate din interbelic, intr-o poveste cu fotografii savuroase de epoca.

“Les années folles, nebunii ani ’20 (1920-1929), o epocă în care întreaga lume își vindeca rănile lăsate de primul Război Mondial, cu muzică jazz, foxtrot, charleston, fum dens de țigarete combinat euforic cu opiu, pene exotice ca accesoriu la rochiile care lasă la vedere genunchii și spatele.

Femeia ce experimentase de curând experienţele războiului începe să pretindă drepturi egale cu ale bărbatului, să îşi asume meserii accesibile doar bărbaţilor până atunci, atitudine ce îşi fac simţită prezenţa şi în vestimentaţie. Silueta androgină devine modelul ideal: femeile își aplatizează bustul cu fâșii din pânză sau corsete și apelează la diverse artificii pentru a-și păstra sau obține o talie cât mai fină.

“Vestimentația unui gentleman este în toate epocile una conservatoare, iar smochingul, mai confortabil și mai versatil decât predecesorul său, fracul, își trăiește în anii ’20, ’30, epoca sa de glorie.” – Raluca Dobrovolschi

In paralel cu povestea veti putea asista la o demonstratie de machiaj si coafura in stilul anilor 1920, realizata de make-up artist Anisoara Marunceac si de hair-stylist Tina Madac.

Acest eveniment este gindit ca un preludiu pentru evenimentul spectaculos numit  BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC,  care va avea loc joi 23 mai, de la orele 20:00, la Sala Bizantina a Cercului Militar National. Un proiect marca Fundatia Calea Victoriei.

Participarea se face pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro

Intrarea se face din Str Constantin Mille (vis-à-vis de Capsa)