Balul Bucurestiului Interbelic editia a V-a, 2014

Va invitam joi 22 mai, de la ora 20.00, la Balul Bucurestiului Interbelic, editia a V-a, eveniment retro intrat in traditia manifestarilor culturale din capitala, gazduit de unul dintre cele mai frumoase palate de pe Calea Victoriei – Cercul Militar National.  Incepind din acest an sintem onorati sa derulam festivalul LUNA BUCURESTILOR sub Inaltul Patronaj al Principesei Margareta.

scan inalt patronaj

Balul Bucurestiului Interbelic este un prilej oferit nostalgicilor si celor care iubesc Bucurestiul istoric, de a “retrai” atmosfera petrecerilor de altadata, cu ajutorul costumatiei din anii ’20, a muzicii din perioada interbelica: jazz, foxtrot, charleston sau tango. Atmosfera este condimentata de momentele de teatru pregatite de actorii de comedie Smaranda Caragea si Nae Alexandru, gazdele serii, care vor reprezenta personaje din epoca.

Sunteti invitati la aceasta petrecere – in cadrul careia se vor oferi premii pentru cele mai bune costume de epoca si cei mai dezinvolti dansatori – in elegantul decor al CMN, sala Bizantina si Sala Gotica. Vestimentatia participantilor la bal este de inspiratie interbelica: rochii charleston, perle si accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seara.

In programul Balului sunt incluse demonstratii de dansuri din anii ’20-’30, momente comice oferite de gazdele noastre, masa festiva si muzica din epoca. Demonstratiile de dans sunt realizate de Studio TAN art, dance & more (dansatori: Liliana Tofan și Radu Bârsan, Raluca și Cristian Martiș, Alexandra Gruian și Adrian Iacomi).

Taxa de participare la Bal este 150 ron, iar pentru detinatorii cardului de fidelitate al fundatiei CV – 135 ron.

Manifestarile din cadrul Lunii Bucurestilor se desfasoara in parteneriat cu Cercul Militar National.

 Programul LUNII BUCURESTILOR 2014 este:

  • vineri 9 mai, 18:30 – Conferinta “Luna Bucurestil0r: Cum se distrau bucurestenii in interbelic?”, cu istoricul Anita Sterea, la Fundatia Calea Victorieiparticipare pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro (intrare libera – locurile sint limitate)
  •  vineri 16 mai, 18:30 – proiectie Film de epoca – Sala de Cinema a Cercului Militar National – “Visul unei nopti de iarna”  – invitat un critic de film – participare pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro (intrare libera – locurile sint limitate)
  •  joi 22 mai, 20:00 – Balul Bucurestiului Interbelic – Sala Bizantina si Gotica (taxa participare: 150 ron / 135 ron)
  • miercuri 4 iunie, 19:00Colturi de Bucuresti, regia Vlad Trandafir – Colecție de confidențe, petrecute în colţuri din Bucureşti, împărtășite de iubitori de Bucureşti. Cu Neagu Djuvara, Georgeta Filitti, Tiberiu Soare, Vintila Mihailescu, Adina Nanu, Dan C. Mihailescu, Radu Paraschivescu, Paul Ipate si Eugen Istodor, la Urbanesc – participare pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro (intrare libera – locurile sint limitate)
  • joi 5 iunie, 19:00 – Plimbare culturala in Parcul Herastrau (fost Luna Bucurestilor) si Muzeul Satului, cu istoricul Anita Sterea – participare pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro (intrare libera – locurile sint limitate)
Pentru acreditare de presa, va rugam sa o contactati pe Liliana Preda, la adresa liliana@victoriei.ro. Mesajul trebuie sa contina numele jurnalistului si al institutiei de presa, precum si detalii despre materialul pentru care se face documentarea si data la care acesta va fi publicat.

Editia a V-a a Balului Bucurestiului Interbelic este realizata cu sprijinul: